Waardebepaling vastgoed

Schatting bij aankoop en verkoop

De aankoop van een eigendom is voor de meeste mensen de zwaarste investering in hun leven! Een toekomstige eigenaar laat zich beter zo goed mogelijk vooraf informeren. Door een waardebepaling vóór de aankoop kan men geld besparen. De expert kan de koper tevens op gebreken wijzen. 

Bij de verkoop van een eigendom krijgt de verkoper dankzij een onafhankelijke schatting de normale en realistische marktwaarde. Dit kan dan ook voor een snellere verkoop zorgen. Uit onze ervaring blijkt dat een te hoog geprijsde eigendom (hoger dan de marktwaarde) potentiële kopers verliest.

Bij het plaatsbezoek wordt de huidige toestand bekeken, alle afmetingen en foto’s genomen, de plus-en minpunten van het pand genoteerd. Nadien wordt de waarde berekend aan de hand van deze elementen en maken wij vergelijkingen met gelijkaardige recent verkochte panden in de buurt. Al deze elementen – samen met meer dan 20 jaar ervaring – zorgen ervoor dat wij u een kwaliteitsvol verslag met realistische waarden afleveren. Wij voeren schattingen uit van woningen, appartementen, bouwgronden, landbouwgronden, … voor zowel aankoop als verkoop van het onroerend goed.

Als schattingsbureau zijn wij erkend bij de courante kredietinstellingen en bieden wij een ongeëvenaarde snelle en kwalitatieve service.